«Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δασκάλων».

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Θέμα: «Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δασκάλων»

Την ανάγκη κάλυψης των μεγάλων κενών που παρατηρούνται στις οργανικές θέσεις Δασκάλων στη Γενική Εκπαίδευση, ανέδειξε με αναφορά που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων σε σχετική επιστολή του, αναγνώρισε τα μεγάλα βήματα που ήδη έχουν γίνει από πλευράς Υπουργείου προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, παρά ταύτα επισημαίνει ότι εξακολουθούν να παραμένουν μεγάλα κενά, τέτοια που παρά τις προσλήψεις που έχουν γίνει, ανέρχονται σε 4173. Το δε ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων του κλάδου είναι μόλις 58%, πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσοστά άλλων κλάδων. Ακόμη, το πλήθος των κενών οργανικών θέσεων στους Δασκάλους είναι, σύμφωνα με το Σύλλογο, υπερπολλαπλάσιο κάθε άλλου κλάδου.

Ο κ. Λεονταρίδης, αφουγκραζόμενος τις εκπαιδευτικές ανάγκες, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά της χώρας ολόκληρης, απευθυνόμενος προς την Υπουργό, της ζήτησε να εξετάσει το αίτημα του Συλλόγου για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δασκάλων μέσω διορισμών.

 

Previous Article

Επίσκεψη του Βουλευτή Σερρών Θεόφιλου Λεονταρίδη , μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή του Δήμου Νέας Ζίχνης, και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Next Article

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ.