Ομιλία του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τις κατηγορίες των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα (των εκπαιδευτικών επαγγελματικής εκπαίδευσης, της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων) και την απορρόφηση τους

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2013

 Ομιλία του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στη Βουλή για τις κατηγορίες των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα (των εκπαιδευτικών επαγγελματικής εκπαίδευσης, της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων) και την απορρόφηση τους

 

Την πλήρη στήριξη του βουλευτή Σερρών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη είχαν στη Βουλή κατηγορίες εργαζομένων, όπως καθηγητές επαγγελματικών Λυκείων, Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες, που τίθενται σε διαθεσιμότητα με το νέο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης απευθυνόμενος στους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας, κ. Γεωργιάδη και κ. Αρβανιτόπουλο είπε:

« Στο άρθρο 82 το οποίο αναφέρεται στην κατάργηση κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, πρέπει να διευκρινισθεί και να υπογραμμισθεί στο νόμο, εάν στις κατηγορίες αυτές θα υπάρξει κινητικότητα, προκειμένου να απορροφηθεί το προσωπικό αυτό σε άλλους τομείς που μπορεί να προσφέρει, ανάλογα με την ειδικότητα του, για να μην πάνε στο σπίτι τους κι αυτοί ως νέοι άνεργοι »

Νωρίτερα ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης απευθυνόμενος προς τους κ. Υπουργούς για ενδεχόμενες απολύσεις στις ειδικότητες των κλάδων Υγείας πήρε την διαβεβαίωση από τον Υπουργό Υγείας ότι «δεν θα έχουμε καμία απόλυση. Ζητήσαμε από το Υπουργείο Παιδείας γιατί τους χρειαζόμαστε και μας καλύπτουν κενά, όλες αυτές τις ειδικότητες της υγείας, που έχουν πτυχία νοσηλευτικής κλπ που ακριβώς ταιριάζουν πάνω στο κομμάτι της υγείας».

Επίσης, τόνισε ότι προβλέπει ταχείες διαδικασίες για την απορρόφηση των ανωτέρω υπαλλήλων.

Μάλιστα ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο και ερωτώντας τον κ. Υπουργό εάν δεσμεύεται γι αυτά που λέει, πήρε την εξής απάντηση: « Βεβαίως και δεσμεύομαι. Γι’ αυτό ήρθα. Αν δεν δεσμευόμουν, δεν θα ερχόμουν. Την Πέμπτη, για να μη μιλάω γενικά, έχουμε ραντεβού στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εγώ με τον  Κ. Μητσοτάκη, για να παρουσιάσουμε όλα μας τα κενά και να «κουμπώσουμε» όλους τους ανθρώπους που μπορούμε να απορροφήσουμε. Σας λέω ότι τα κενά μας είναι περισσότερα, εμείς έχουμε πολλά κενά».

Εκτός όμως από τις κατηγορίες αυτές καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως γιατρών, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, μαιών, τεχνικών ιατρικών οργάνων κτλ που θα απορροφηθούν από τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας αστικού τύπου και γενικότερα τα κέντρα υγείας, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες όπως βρεφονηπιοκόμοι, αλλά και τεχνικοί κλάδοι, που μπορούν με την κινητικότητα ν’ απορροφηθούν είτε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και σε δημόσια ΙΕΚ, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

«Όσον αφορά τους Σχολικούς Φύλακες, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει σχέδιο για να απορροφηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού»

Αναφορικά δε με τη Δημοτική Αστυνομία πιστεύω ότι δόθηκαν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις για το νέο σχέδιο λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος  απαντώντας στο θέμα των καθηγητών των ΕΠΑΛ και στα ερωτήματα που ετέθησαν μεταξύ άλλων είπε: «Δεν καταργούμε τις ειδικότητες αυτές , τις μεταφέρουμε, γι’ αυτό ουσιαστικά κρατήσαμε και τα δημόσια ΙΕΚ. Με τον τρόπο αυτό μας δίνεται η δυνατότητα να μη χάσουμε τις ειδικότητες και να μικρύνουμε αυτή την πανσπερμία σε επίπεδο εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τους νέους και τις νέες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτές τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ, θα ολοκληρώσουν κανονικά τις σπουδές τους και γι αυτό τους χορηγήσαμε και επαγγελματικά δικαιώματα για να μη χάσουν τη δυνατότητα στην αγορά εργασίας»

Τέλος ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να συμπεριλάβει και τους τριτέκνους στις κατηγορίες που δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος εκ των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα και μετατάσσονται υποχρεωτικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγονται ή στην εγγύτερη αυτής εντός της οικείας περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης σε συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού της ιδίας κατηγορίας, να μπορούν να μεταταχθούν και στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Previous Article

Αναφορά του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη όπου αιτείται την επίλυση θέματος που αφορά τις αποζημιώσεις ηρτημένης εσοδείας των ετών 2011 και 2012

Next Article

Ομιλία στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τις κατηγορίες των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα (των εκπαιδευτικών επαγγελματικής εκπαίδευσης, της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων) και την απορρόφηση τους – 15-07-2013