14ο συνέδριο ΝΔ – Δίπλα στον κάθε πολίτη.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

14ο συνέδριο ΝΔ – Δίπλα στον κάθε πολίτη

Στην Ομιλία του , ο Πρωθυπουργός και Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας , Κυριάκος Μητσοτάκης , μεταξύ άλλων τόνισε :

Θέματα ακρίβειας:

Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης

Με μέτρα ανακούφισης κατά της ακρίβειας, εδώ και μήνες, το κράτος επιδοτεί το ρεύμα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα. Καλύπτει μέρος των αυξήσεων στα καύσιμα κίνησης, έχει άρει το φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο βοηθώντας τα επαγγέλματα που συνδέονται με αυτό. Ενώ τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές βρίσκονται ήδη στον κατώτατο φόρο προστιθέμενης αξίας.

Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Απευθείας επιστροφή στους καταναλωτές στο λογαριασμό τους, του 60% των αυξήσεων που επωμίστηκαν αναδρομικά από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ταυτόχρονα και οι παραγωγοί ενέργειας θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν την κοινωνία και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Από την 1η Ιουλίου εξουδετερώνουμε στην πράξη τις συνέπειες της ρήτρας αναπροσαρμογής προσφέροντας, πλέον, λογικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους τους καταναλωτές.

Υλοποίηση κυβερνητικών δεσμεύσεων

Σήμερα:

Ο ΕΝΦΙΑ είναι κατά 34% χαμηλότερος.

Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής έπεσε από το 22% στο 9% και ο φόρος εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 22%.

Οι παρακρατήσεις και οι προκαταβολές φόρου είναι πλέον οι μισές, η εισφορά αλληλεγγύης δεν ισχύει για τους επαγγελματίες και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και σύντομα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- δεν θα ισχύει και για το δημόσιο.

Για πρώτη φορά καταργήθηκε ο φόρος γονικής παροχής, με εξαίρεση τις πολύ μεγάλες περιουσίες.

Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, μέσα στο 2022, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 2 φορές κατά 9,7%. Ένας 15ος μισθός σε όλους τους χαμηλόμισθους από 1ης Μαΐου.

Ψηφιακό – επιτελικό κράτος.

Οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους 1.398 ψηφιακές υπηρεσίες, από μία απλή εξουσιοδότηση που τόσο μας ταλαιπωρούσε μέχρι την τόσο σημαντική άυλη συνταγογράφηση.

8 δισεκατομμύρια ευρώ επιστρεπτέα προκαταβολή από τα οποία 5 δισεκατομμύρια θα μείνουν στην αγορά. Κρατήσαμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, σώσαμε θέσεις εργασίας. Κάναμε παρεμβάσεις στα επαγγελματικά ενοίκια.

Εκπαίδευση:

Θεσπίστηκε και στη χώρα μας η αξιολόγηση μονάδων και ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση.16.200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια. Ανάμεσά τους 4.500 στην τόσο ευαίσθητη ειδική αγωγή.

Η ελευθερία στα πανεπιστήμια έχει πια κατοχυρωθεί με νόμο και σε λίγο θα προστατεύεται και από ειδική υπηρεσία.

Περιπολούν 1.000 παραπάνω αστυνομικοί. Θα γίνουν πολλοί περισσότεροι.

Δώσαμε έμφαση στη φύλαξη των συνόρων μας, χερσαίων και θαλάσσιων, που σχεδόν μηδένισε τις μεταναστευτικές ροές. Αντικαταστήσαμε τη ντροπή της Μόριας και της Ειδομένης.

Εθνικά θέματα:

Ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων μας με νέους εξοπλισμούς.

Ανάπτυξη συμμαχιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία και με πολλές ακόμα χώρες

Ένταξή μας στην επενδυτική βαθμίδα:

Θα οδηγήσει στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση της πατρίδας μας για κοινωνικές πολιτικές και τεχνικά έργα όπως, Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, μείωση εισφορών, αύξηση συντάξεων, Μετρό Θεσσαλονίκης, ο άξονας Πάτρα-Πύργος, ο Ε65και ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, η αξιοποίηση 10 λιμανιών, η 2ηηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Υγεία:

Προσωπικός Γιατρός για κάθε ελληνική οικογένεια.

Τα κτήρια των κέντρων υγείας και των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) ανακαινίζονται.

Τα νοσοκομεία θα αρχίσουν να ανανεώνουν τις απαρχαιωμένες κτηριακές τους εγκαταστάσεις και στις αρχές του επόμενου χρόνου θα προσληφθούν 5.600 μόνιμοι γιατροί και υγειονομικοί.

Τρεις είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τη ΝΔ ως κυβερνώσα παράταξη: «Σταθερότητα, Συνέχεια, Συνέπεια»

«Οι πολίτες θα έχουν μπροστά τους την αλήθεια μιας Ελλάδας που παρά τις δυσκολίες αλλάζει και γίνεται πιο δυνατή. Που οι αντοχές της είναι ισχυρές ώστε να συνεχίζει την πορεία της ακόμα και μέσα σε αλλεπάλληλους διεθνείς σεισμούς. Και έχοντας νωπή στη μνήμη τους το τι έζησαν από το 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 θα μπορούν να συγκρίνουν βλέποντας τι έγινε πριν και τι έγινε μετά. Και βάζοντας με το μυαλό τους τους παλιούς πρωταγωνιστές που όλοι γνωρίσαμε στη θέση των νέων προκλήσεων που ζήσαμε»

«Δυνατή Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Και να γιατί με περιχαρακωμένα τα άλλα κόμματα η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση παύει να γίνεται παραταξιακός στόχος, προκύπτει πλέον ως αντικειμενική αναγκαιότητα»

 

Previous Article

Γιορτή της Μητέρας.

Next Article

Γιορτή της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Ειρήνης.