Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

25 η Μαρτίου. Γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Πατρίδας.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

25 η Μαρτίου . Γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Πατρίδας.

Νιώθω την μεγίστη περηφάνια για τη συμμετοχή μου και την εκπροσώπηση μου εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων να αποτίσω φόρο τιμής , στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στις Σέρρες , για την επέτειο σήμερα των 202 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του ’21 , σε εκείνους που οραματίστηκαν , αγωνίστηκαν , κέρδισαν την ελευθερία και εξασφάλισαν μια ένδοξη Πατρίδα στους Νεοέλληνες .

Και για όλα τα συναισθήματα και τις σκέψεις που θα γεννήσει μετά η ιστορική αυτή ημέρα στον καθένα από εμάς .

Είναι για μένα αλλά και για όλους μας μία μεγάλη στιγμή ,μία μεγάλη τιμή .

Η Επανάσταση του 1821 είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Μια εποχή που ανέδειξε αληθινούς ήρωες, σπουδαίους μαχητές και φωτισμένους λόγιους που διέθεσαν τη ψυχή τους, τη ζωή τους και ολόκληρη την περιουσία τους για τον ιερό αγώνα των Ελλήνων.

Ο Αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία ντύνει στα γαλανόλευκα την Υφήλιο από την περηφάνια του Ελληνισμού .

Οφείλουμε τον δέοντα σεβασμό και ευγνωμοσύνη στους Ήρωες του ΄21, που με πίστη και αυταπάρνηση μας χάρισαν την Ελευθερία. Τιμή και Δόξα σε όλους αυτούς .

Η ανάδειξη της Επανάστασης του ΄21 ως Ελληνικού και διεθνούς γεγονότος αλλά και ο αναστοχασμός γύρω από την Ιστορική πορεία του Ελληνικού κράτους έχει τεράστια σημασία για την πατρίδα μας.

Ας αναλογιστούμε όλοι τη σύγχρονη ιστορία μας, να αναγνωρίσουμε τα επιτεύγματα και τις δυνατότητές μας, αλλά και να σταθούμε στις όποιες αδυναμίες μας εξετάζοντας παράλληλα ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε για το μέλλον.

Η σημασία της μεγάλης αυτής επετείου των 202 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του ΄21 πρέπει να γίνει μια σπουδαία στιγμή εθνικής αυτογνωσίας, επανεκτίμησης και ερμηνείας, με σύγχρονο και ψύχραιμο βλέμμα, των μεγάλων γεγονότων της δύσκολης όσο και θαυμαστής πορείας, που οδήγησαν στην Ελλάδα του σήμερα. Γιατί πιστεύουμε πως τα οράματα και οι αξίες, που ενέπνευσαν τον Αγώνα, είναι τα ίδια με αυτά που εμπνέουν και συνεχίζουν να εμπνέουν και να κινητοποιούν τον Ελληνισμό σε όλη τη διαδρομή του.

Με πυξίδα το Ηρωϊκό Πνεύμα του ΄21 οφείλουμε να αναβαθμίσουμε το πολύτιμο κληροδότημα του Αγώνα σε κοινή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές για ένα καλύτερο μέλλον.

Τιμή και Δόξα σε όλους αυτούς . Το χαρμόσυνο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου να καθοδηγεί την Πατρίδα και όλους μας για να αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις.

Να μη σβηστούν ποτέ από τις ψυχές μας σοφά λόγια που ενδεικτικά επέλεξα :

“Η Ιστορία και το μέλλον της Ελλάδος στηρίζονται πάνω σε τρεις λέξεις: Θρησκεία, Ελευθερία, Πατρίς.”( Παλαιών Πατρών Γερμανός)

“Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω. ( Αθανάσιος Διάκος)

Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται.”( Β. Ουγκώ)

Χρόνια πολλά Ελλάδα !

Χρονια πολλά στη νεολαία μας – το μέλλον της Πατρίδας και του Κόσμου !

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει