Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

30.000 Καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη για Φαινόμενα Κακοδιοίκησης στο Δημόσιο

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης

 

θέμα : «30.000 καταγγελίες στο Συνήγορο του Πολίτη για φαινόμενα κακοδιοίκησης στο Δημόσιο»

      Τα φαινόμενα κακοδιοίκησης στο Δημόσιο αποτυπώνονται ανάγλυφα και στη φετινή ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί το Μάρτιο στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Εσωτερικών.
Τις 30.000 έφθασαν οι αναφορές νου υποβλήθηκαν στην ανεξάρτητη αρχή το 2001, σημειώνοντας αύξηση κατά 10.000 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Εφορίες. Ασφαλιστικά Ταμεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πολεοδομίες αποτελούν τους τέσσερις τομείς – «βουνά» στους οποίους εστιάζονται τα περισσότερα παράπονα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης,, ,η αύξηση των διαμαρτυριών ασθενών και συγγενών τους σχετικά με τη συμπεριφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την περίθαλψη που παρέχεται από τα νοσοκομεία.
Παραβίαση της αρχής της χρηστής διοίκησης καθυστερήσεις στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων και στην απονομή συντάξεων μέχρι και οκτώ χρόνια, παραβίαση δικαιωμάτων των ασθενών, ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις, παράπονα για αυθαιρεσίες από τις εφορίες και από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας περιγράφεται στην Έκθεση του Συνηγόρου,
Τρία και πλέον χρόνια μετά την εφαρμογή του θεσμού του Συνηγόρου του πολίτη διαπιστώνεται ότι τα φαινόμενα κακοδιοίκησης παραμένουν η ταλαιπωρία συνεχίζεται και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών από τη δημόσια διοίκηση εξακολουθεί να, είναι χαμηλού επιπέδου. Παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές εξαγγελίες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός

      Τι μέτρα σκέπτεται να πάρει η Κυβέρνηση στο χειρισμό αναφορών των πολιτών για θέματα συνταξιοδοτικά, υγείας κλπ. στη γενικότερη οργάνωση και λειτουργία του θεσμού και στο ρολό του για τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης


Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει