Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Aνάγκη άμεσης θέσπισης του δικαιώματος αναγνώρισης της πλασματικής πενταετίας για όλες τις περιπτώσεις των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, περιλαμβανομένων των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Ο Βουλευτής Σερρών Θ. Λεονταρίδης , σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει μαζί με συναδέλφους του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είχε επισημάνει την ανάγκη άμεσης θέσπισης του δικαιώματος αναγνώρισης της πλασματικής πενταετίας για όλες τις περιπτώσεις των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, περιλαμβανομένων των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός, σε σχετική απάντησή του, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, δεσμεύθηκε να προωθήσει διάταξη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή με το επόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εντός των επόμενων εβδομάδων.

Με την προωθούμενη διάταξη, λαμβάνεται πρόνοια για όλους τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ανεξαρτήτως Μονάδας, ειδικότητας, έτος πρόσληψης και σχέσης εργασίας. Οι κανόνες γίνονται ενιαίοι για όλους, μεταξύ αυτών και για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης. Συγκεκριμένα για κάθε πέντε χρόνια πραγματικής υπηρεσίας θα μπορούν να αναγνωρίζουν πέντε επιπλέον χρόνια καταβάλλοντας τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.

Η ενεργός συμμετοχή στην ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων από τη μια πλευρά και η έμπρακτη διάθεση συνεργασίας και εξεύρεσης λύσεων της κυβέρνησης από την άλλη, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι όταν κυριαρχεί πνεύμα συνεννόησης τα αποτελέσματα είναι πάντα εποικοδομητικά και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει